onsdag 3. desember 2014

Brente mandler og JUL på kjøkkenet


Hvert år lager jeg brente mandler,
det er ikke vanskelig som mange tror.
Her kommer min oppskrift.

BRENTE MANDLER:

250g mandler
250g melis
1/2 dl vann




FREMGANGSMÅTE:

Ha det hele i en stekepanne
rør hele tiden på høyeste temperatur.

Massen koker veldig og blir til
slutt kornete og grå.

Fortsett å røre hele tiden til den
grå sukkermassen smelter.

Skru ned temperaturen et par hakk
mens du rører og pass på at det ikke 
brenner seg. Ta gjerne pannen litt til side
hvis det blir for brunt.

Her må en bare våge å vente til alt sukkeret er
smeltet og blitt gyldenbrunt.

Tøm så massen på et bakepapir og skill mandlene
med to gafler - Lykke til !!




Så er det bare å brekke mandlene fra
hverandre og ha dem på et fint glass.




Ja nå er jeg i gang med juleforberedelsene,
litt jul på lysfatet pynter opp på kjøkkenet
mens jeg baker og koser meg.





Ha en fin dag :-)

3 kommentarer:

angie sa...

danke für die tollen bilder!!! liebe grüße von angie

Signes sammensurium sa...

Å ja, brente mandler er kjempegodt! Må vente litt til med å lage, de er bare for fristende....
For et nydelig inngangsparti dere har, og så my vakker juleinspirasjon du viser, kommer i skikkelig julemodus.
Ha en fin torsdag.
Klem fra Signe.

Lisbeth sa...

Åh, brente mandler er godt det! Det må nok stå på listen over juleforberedelser i år :)