Jeg har stor glede av urtehagen min
fra tidlig vår til langt ut på høsten.
Hver dag når jeg lager mat må jeg
ut å plukke et eller annet.
Urter hever smaken i all matlaging
Mynte god te og Mohijto. Karriurt til fisk og skalldyr.
Gressløk passer til nesten alt. Sitronmelisse til te og desserter.
Oregano til pasta og pizza. Timian til supper, salater og lam
To slags rosmarin til alle retter av lam.
Bladpersille et grønt dryss på middagen. Estragon til bernaise sausen
Vanlig persille i salater på smørbrød, i alt som er godt.
Litt plukksalat er alltid greit å ha i bedet.
Sammen med staude ruccola, en favoritt.
Syre har så fin rød farge på stilkene og frisker opp salaten.
Kattemynte til te eller for å glede katten din,
som kan få seg en rus av duften :-)
Basilikum har jeg inne i drivhuset,
den vil ha det varmt.
Den er smaker nydelig til alt med tomat.
Urtene tørker jeg i løpet av sommeren
og samler dem på små glass.
Jeg lager også urtesalt
HER er oppskriften.
Jeg er på stadig jakt etter nye spennende urter.